A Grandalla hem pintat «des del gest»

Ja tenim penjat al local de Grandalla el mural que van fer els participants del Volem Sortir durant el mes de novembre del darrer any. I és que amb motiu del Dia de les persones amb discapacitat, els participants de les activitats de cap de setmana van assistir a una activitat inclusiva que va consistir en fer una visita a l’exposició de Joaquim Montserrat (1950 – 2016), «L’emoció del gest», un dels artistes més representatius de les avantguardes pictòriques a Sabadell, i en un taller de pintura gestual al Museu d’Art de Sabadell.

L’exposició va consistir en un recorregut per la trajectòria vital i artística de l’esmentat Joaquim Montserrat. En paraules de Rossend Lozano, doctor en Història de l’Art i especialista en història de l’art sabadellenc, Joaquim Montserrat és «una figura irrenunciable de la història de l’art local». Certament, la seva obra i la seva trajectòria el converteixen en un dels artistes de la ciutat més coneguts i és indiscutiblement un dels protagonistes de la irrupció de la pintura informal i gestual en l’art sabadellenc.

En Joaquim Montserrat (1950 – 2016) al seu estudi

Així, tot seguint la forma de pintar impulsada per aquest artista, en la línia de l’action painting, els participants van pintar de manera espontània una tira de paper estesa al terra de forma anònima, passant uns sobre els altres d’una punta a l’altra. Aquesta activitat, organitzada conjuntament entre el Museu d’Art, Cicles de Vida i Grandalla, va tenir com a objectiu principal potenciar les capacitats per a crear i expressar-se a través de l’art i de la pintura.

Per si no podeu passar-vos per la seu a veure’l, us en deixem unes fotografies:

El mural ja llueix penjat a la seu de Grandalla
El mural ja llueix penjat a la seu de Grandalla
El mural penjat a la seu de Grandalla

Llegir altres publicacions

Desconnecta a Vilanova y la Geltrú para Todos los Santos.

 Desconnecta a Vilanova 2019. En el puente de  Todos los Santos  fuimos a Vilanova y la Geltrú.  Una vez allí fuimos a visitar el museo del Ferrocarril . Después de la visita, nos marchamos a comer y hacer un pequeño descanso. Para acabar el día, luego de cenar salimos de marcha a celebrar el Halloween.

Leer más »
Vilanova i la Geltrú
Desconnecta

Desconnecta a Vilanova i la Geltrú per Tots Sants.

Desconnecta a Vilanova 2019.  En el Pont de Tots Sants vam anar a Vilanova i la Geltrú. Un cop allà vam anar a visitar el museu del Ferrocarril. Desprès de la visita, vam marxar a dinar i fer un petit descans. Per acabar el dia, després de sopar, es va sortir de marxa a celebrar

Leer más »