Activa’t Roma 18-26 Agost

Dia 1: 19 d’agost

Primer dia de viatge! I com és normal, s’han llevat tots amb ganes de gaudir de les instal·lacions del vaixell. Així que després d’esmorzar, els que teníen calor, s’han anat a remullar a les piscines que hi ha a la coberta. Allà han pogut nedar, mullar-se els peus o prendre el sol mentre xerraven amb els companys que coneixien de fa anys i els que acaben de conèixer. Uns quants s’han quedat jugant a jocs de taula (al parxís, hundir la flota, dominó,  rumicub…). També han aprofitat per anar a passetjar per la coberta i els diferents espais comuns.

I s’ha fet l’hora de dinar. EL PRIMER PLAT DE PASTA DEL VIATGE!!!!

A la tarda, han descansat i han seguit jugant i passetjant fins que els han avisat que havíen de buidar els camarots  per desembarcar.

Quan han arribat a Civitavecchia, l’autocar ja estava esperant per anar fins a l’hotel. L’hotel és una passada i les habitacions els han encantat! Un cop han deixat les maletes, han anat a sopar una hamburguesa i un cop tips, han anat a dormir o descansar per recuperar energia.

Interior del vaixell

Esperant per pujar al vaixell

Jugant al parchis

Dia 2: 20-08-2017

S’han despertat a Roma! I el primer que han fet, evidentment, és anar a esmorzar. Un cop tips i preparats, han anat a fer una volta pel voltant de l’estació de Termini i han visitat la Basílica de Santa Maria Maggiore, es una esglesia molt bonica amb diferents frescos i escultures precioses d’estil renaixentista. El terra està fet de diferents mosaics molt bonics. A la plaça de l’església han vist el primer de molts ovaliscos que aniran trobant a Roma.

Per dinar, han anat a una terrassa on han provat les flors de carbassó arrebossades i farcides de formatge, una focaccia amb tomàquet fresc per sobre i els plats que hem triat cadascú.

A la tarda, després d’un merescut descans, han anat a passejar i han vist la Fontana dell’Acqua Felice (una font gegant de marbre on, entre altres elements, hi ha quatre lleons sobre bases amb jeroglífics egipcis (i és que a l’època dels romans hi havia molta relació amb Egipte i per sempre ha quedat un vincle entre les dues cultures). També han vist la Cantonada del Quattro Fontane, un conjunt de quatre fonts d’estil renaixentista que es troben en una cantonada i es miren entre elles. A cada una de les fonts hi ha un personatge mitològic diferent (dues deeses i dos rius). Finalment, han arribat a Plaça Espanya, una de les places més emblemàtiques de Roma, que és famosa per les seves escales i pels pintors, dibuixants i caricaturistes que s’hi troben.

Al vespre, han anat a passetjar una mica (perquè han de reconèixer que han sopat bastant). Han anat fins a la Plaça del Quirinale on han vist la font que està al mig i, per acabar el dia, han visitat la FONTANA DE TREVI on tots han tirat una moneda demanant un desig que no us podem explicar perquè si no no es complirà.

I després d’aquest dia tant intens, a dormir.

 

A l’hotel

Fontana di Trevi

Basilica Santa Maria Maggiore

 

Dia 3: 21-8-2017

Després d’esmorzar totes les coses boníssimes que hi ha al bufet, han anat al rovell de l’ou de Roma. Tot caminant, han vist el monument a Vittorio Emanuele II, que va ser el rei que va unificar Itàlia. Ell era el rei de Cerdenya i, des d’allà, va anar conquerint tots els regnes que hi havia a la península fins que la va ocupar sencera i va canviar el nom de Regne de Cerdenya a Regne d’Itàlia. Després, han anat als Museus Capitalins, que són dos edificis plens d’escultures de l’antiga Roma. Allà han vist La Lupa (que és la lloba que va alletar als fundadors de la ciutat) han descobert la llegenda de Ròmul i Rémul i la imponent escultura de Marc Aureli a dalt del cavall (que fa, ni més ni menys, 424 cm. d’alt); i, entre moltes altres coses, la font de Marfiro on hi ha una figura de marbre masculina, segurament un déu que està semi estirada i també hi ha dos peixos que treuen aigua per la boca.

A la tarda s’ho han pres més amb calma perquè volen aprofitar la nit. Així que han anat a prendre un refresc i jugat a jocs de taula.

A la nit s’han dividit en dos grups:

Els que estàvem més cansats s’han quedat més a prop de l’hotel i han anat a veure com són les fonts de la cantonada de les Quattro Fontane il·luminades a la nit, són precioses! Han continuat passetjant fins que han trobat un bar molt xulo on han pres un refresc que els ha donat energia per seguir caminant fins a Porta Pia que és una porta de la antiga muralla de Roma i és molt bonica.

El grup dels més animats, han anat al Fòrum de Trajà on han vist la Columna de Trajà il·luminada i ha sigut una passada! Aquesta columna és espectacular perquè fa 30 metres d’alt i, en contes de tenir les ranures típiques, a sota hi ha esculpit un relleu de totes les victòries que va tenir Trajà a la guerra. També han vist les columnes de l’antic temple a Mart el Venjador que queden del Fòrum d’August. Què els han fet veure com de gran havia de ser el temple quan estava sencer i han flipat! I és que aquests romans no estaven per romanços.

Campidoglio

Forum Trajano

Monumento Vittorio Emanuele II

 

Dia 4: 22 d’agost

Com que son molts, per fer les visites més cómodes i profitoses, s’han dividit. D’aquesta manera han pogut visitar el Vaticà i les Termes de Diocleziano.

Al Vaticà, han visitat la Basílica de Sant Pere, que és l’església més gran del mon. Dintre han vist la Pietat de Miquel Àngel (una escultura que descriu el dol de la Verge Maria amb Jesús, mort als seus braços). També han vist un munt d’escultures dels diferents Papes que han passat al llarg de la història del Vaticà. El que més els ha sorprès, és la opulència i la magnitud de l’edifici. A fora, han flipat amb les columnes que envolten la plaça de Sant Pere i tots els sants que hi ha sobre les porxades. Al centre de la plaça, hi ha l’Obelisc, cosa que acaba de donar un aire majestuós a tota la composició.

Els que han anat a les Termes de Diocleziano, han caminat pels claustres, sales i jardins del museu. On han vist escultures de marbre clàssiques i estris quotidians de l’era dels romans. Amb el que han flipat més, és amb un mosaic en blanc i negre que dibuixava motius vegetals i una banyera que tenia dos caps de dos lleons a cada costat, a més, era tant gran que s’hi podien banyar dues persones a l’hora.

A la tarda han anat a fer una passetjada pels carrerons i placetes properes al Coliseu. Allà hem pogut gaudir de l’ambient romà (dels habitants de roma) amb aquest punt romàntic i mediterrani al mateix temps. Per acabar la tarda, han anat a un pub molt xulo on els han servit els refrescos amb tanta cura com si fossin còctels.

A la nit han anat a veure el Temple Adriano del que només en queden les columnes de la porxada de la façana central. Aquestes columnes són tant altes que impressionen! De camí al temple han passat per La Fontana de Trevi (perquè no tothom l’havia vist i és tant xula que dels que l’havien vist, uns quants volíem repetir) i, qui ha volgut, ha demanat el desig pertinent. Com que encara els quedava energia, han visitat la plaça Colona, on hi ha una columna on narra les victòries de Marc Aureli. I com que ja era hora de descansar, han tornat a l’hotel.

San Carlo Quatro fontane

Robin Hood pub

Museo nasinale di Roma (1)

Museo nasionale di Roma (2)

Menjant pizza

 

Dia 5: 23 d’agost

Aquest matí, han canviat les tornes: els que ahir van anar al Vaticà, han anat a les Termes de Diocleziano i viceversa.

Al Vaticà, avui hi havia missa a les 10 del matí, i quan han arribat, el Papa encara estava exercint. Així que l’hem pogut veure (a través e les pantalles gegants de la Plaça de Sant Pere). Han visitat la Cripta de la Basílica de Sant Pere, que és el lloc on hi ha les tombes de tots els Papes. És un espai molt curiós i interessant perquè cada tomba està feta amb l’estil artístic del moment i això et permet fer una ruta cronològica en la història de l’art italià.

Els que han anat a les Termes de Diocleziano, a més del que ja sabeu, han vist la reconstrucció d’un carro de quàdrigues del que només queda la part metàl·lica (per donar forma al carro i, d’aquesta manera, facilitar que els no iniciats en la matèria entenguin les parts que serien de fusta, estan substituïdes per peces de metacrilat).

A la tarda han anat a fer un gelatto a una gelateria típica italiana boníssima (d’aquestes que tenen cua tot el dia). El que més els ha costat més és decidir 3 gustos d’entre una llista de més de 15 opcions, però a més podíen triar si els posaven xocolata al fons del cucurutxo i si aquesta era blanca o negre i encara podíem dir si volíen que els posessin nata,de pastisseria per sobre o no! El que menys els ha costat, ha sigut menjar-s’ho.

Un cop tips, tots han anat a veure la Porta Pia i la antiga muralla romana. Des de la part de fora et podies fer una idea del que suposava arribar a Roma després d’un llarg camí: El primer que veies era la grandesa de la ciutat (començant per la porta d’accés).

Del sopar us explicarem que, per fi, han provat el Tiramisú, un postre fet de formatge provolone i cafè (en aquest cas descafeïnat) que estava boníssim!

Després de sopar s’ho han pres amb tranquil·litat i s’han quedat a l’hotel tot xerrant i jugant a jocs de taula. Que han de descansar molt pel següent dia.

Al bus romà

Obelisc plaça Sant Pere

Porta Pia

Vaticà

 

Dia 6: 24 d’agost

De bon matí, després d’esmorzar, han anat al Coliseu!!! Allà han pogut passejar pels passadissos per on caminaven els gladiadors i els espectadors. Han descobert que al Coliseu, a més de les famoses batalles de gladiadors (entre els quals hi havia dones), també es feien representació de batalles (fins i tot nàutiques, i omplien l’arena d’aigua com si fos una piscina), exhibició d’animals exòtics dels diferents territoris que anaven invadint i execucions de delinqüents i cristians. Els ha agradat molt veure les estances de sota l’arena i la reproducció d’un ascensor romà que funcionava amb politges. També han vist una maqueta que els ha ajudat a entendre com era el Coliseu abans d’estar en ruïnes i han vist que fins i tot hi havia un tendal en forma de dònut per protegir del Sol els espectadors.

A la tarda han anat al Mercat de Trajà, que és l’edifici més important de l’època d’aquest Cèsar. El mercat és un edifici molt ben conservat al llarg del qual van trobant diferents «habitacions» que eren les parades del mercat, fins hi tot es conserva un tros de carrer ple de paradetes. Des del mercat, s’accedeix al Fòrum de Trajà i han anat. Allà han pogut caminar entre columnes amb més de mil anys d’història. Abans de sortir han passejat per les sales del museu i han pogut veure una bona col·lecció d’àmfores i una maqueta del fòrum que ha fet que veiéssin com era l’espai.

A la nit els que estàvem més cansats han anat a prendre un refresc a un pub irlandès on un noi molt simpàtic d’algun país hispà els ha atès. I han acabat el dia entre riures i companys.

Els que encara teníen energia, han anat a veure el Fòrum Palatino amb la il·luminació nocturna que, com ja han dit, fa que ressaltin totes les peces importants. Per continuar la passejada, han anat al Teatre de Marcello, un antic teatre romà que ara te l’us d’habitatge (de luxe, és clar). I per acabar la passejada, han anat a veure la Boca de la Veritat, una roda que te una cara amb una boca al mig on s’hi ha de posar la mà i fer una afirmació, en el cas que fos mentida, la boca es tancaria i ens atraparia la mà. Si voleu considereu-los porucs i desconfiats, però han pensat que el més segur era posar les mans a les butxaques i seguir caminant. I això han fet fins arribar a l’hotel.

Mercati Traianei

Coliseu

Coliseu

Coliseu

Arco di Constantino

Dia 7: 25 Agost

Avui és l’últim dia que estan a Roma així que han decidit aprofitar-lo al màxim.

Després d’esmorzar han buidat les habitacions i uns han anat a comprar mentre que els altres han anat a descobrir els últims racons de la Ciutat Eterna. Els que han anat a passejar, han anat el Panteó que és l’edifici millor conservat de l’antiga Roma. Han pogut entrar i visitar-lo i han al·lucinat amb el forat que hi ha al sostre (aquest forat feia que segons l’hora del dia s’il·lumines un deu diferent de tots els que hi havia a l’estança, quan van convertir el Panteó en església, però, van treure tots els deus que hi havia). Quan han sortit, han anat a la Plaça Navona on han pogut veure les tres fonts. La font més impressionant, és la dels 4 rius, que representa el naixement dels quatre rius més importants de la Terra coneguda a la època (Nil, Ganges, Danubi i Riu de la Plata). Com que encara no havíen vist el riu, han anat a la Isola Tiberina, que és la illa amb habitants sensats més petita del món. Per accedir-hi hi ha dos pots (un a cada llera del riu) i des d’ells han pogut gaudir del Tiber, que és el riu que travessa Roma. Com que ja estàven al Tiber han decidit creuar-lo i posar els peus al Barri de Trastevere. De tornada a l’hotel, han passat pel Teatre de Marcello i com que als matins es pot entrar al recinte, han passejat pels peus del teatre.

Després de dinar, els que ja havíen comprat tots els records pels seus amics i familiars, han anat a Palacio Massimo. Un museu d’art antic dels que estan plens d’escultures de marbre precioses. Però a diferencia dels altres, aquí han pogut veure una col·lecció de mosaics i frescos que els han deixat bocabadats. Fins i tot hi havia les restes de frescos del Palacio Massimo, una casa que es van trobar en runes i que conservava part dels frescos i els mosaics. Els restauradors i arqueòlegs han fet estances dins del museu de les mides de les diferents estances i han enganxat els frescos i els mosaics al seu lloc. D’aquesta manera, els han pogut imaginar com seria dinar en un menjador romà o dormir en una d’aquestes habitacions.

A la tarda, l’autocar els ha passat a buscar i els ha portat fins a Civitavecchia on ja hi havia el vaixell. El primer que han fet quan han pujat, ha sigut deixar les maletes als camarots i anar a sopar. Després del sopar, tots s’han arreglat i han anat a ballar a la disco!!!!! I han remenat l’esquelet fins que els peus els han dit prou.

isola tiberina

Novona

Discobolo

Portico Ottavia

Teatro di Marcelo

Panteo

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »