Aprenem cuina de Vella Quaresma a la IV Masterclass de Grandalla

Aquest contingut també està disponible en: Español

El dimecres 5 d’abril va tenir lloc a la seu de la nostra entitat (c/Illa, 10) la quarta MasterClass de cuina realitzada en col·laboració amb el Vapor Llonch, la seu de Promoció Econòmica de Sabadell. Tots els assistents a la classe van poder aprendre a elaborar 3 plats de cuina de la Vella Quaresma que tot seguit coneixereu si seguiu llegint.

Com es va desenvolupar la Masterclass?

La MasterClass va començar al voltant de les 18.10h i ho va fer a partir de la presentació que va fer l’Elio Salcedo, el xef que va dirigir la classe gràcies al Vapor Llonch. Salcedo va explicar a les persones assistents com seria la dinàmica de la tarda. A part del xef Salcedo, la classe va comptar també amb el suport d’estudiants de cuina del PreLaboral del Vapor Llonch, que van assistir a tots els participants durant l’elaboració.

A l’esquerra de la imatge, l’Elio Salcedo, presentant la sessió. A la dreta, els assistents a la classe i un dels estudiants
El xef Salcedo (esquerra) explica el desenvolupament de la sessió
Es reparteixen guants a tots els participants per garantir la màxima higiene a la cuina

La sala del local es va dividir en tres taules, a cada una de les quals s’hi elaborava un plat diferent:

  • Taula 1: amanida de cous-cous

  • Taula 2: bunyols de Quaresma farcits

  • Taula 3: ‘Torrijas’ de Santa Teresa sense fregir

Així doncs, els participants de la classe també es van dividir en tres grups per tal de fer rotació per les diverses taules i anar aprenent per torns l’elaboració dels diferents plats. Tot seguit us mostrarem com va anar l’elaboració dels diferents plats.

PLAT 1: AMANIDA DE COUS – COUS

A la taula número 1 els cuiners que hi van anar passant van poder aprender a elaborar una amanida de cous – cous amb cítrics, maduixes i bacallà. Mireu les fotos del procés perquè el resultat final és extraordinari!

Alguns dels ingredients de l’amanida
Algunes de les participants durant l’elaboració
Algunes de les participants durant l’elaboració
Part dels participants durant l’elaboració
El resultat final

PLAT 2: BUNYOLS DE QUARESMA

A la taula número 2 s’hi van poder elaborar bunyols de quaresma farcits. El primer pas d’aquests bunyols era fer la massa, motiu pel qual els cuiners i cuineres van dirigir-se primer a la cuina de Grandalla per tal d’elaborar-la. A continuació tocava farcir-los i guarnir-los. Vegeu-ne el procés:

Preparant la massa dels bunyols

Ja tenim la massa preparada

I finalment els bunyols
Ara toca guarnir-los amb un toc de dolçor
Guarnint els bunyols
Quina bona cara! Però ep, encara cal farcir-los!
Farcint els bunyols
  Farcint els bunyols
Ara si estan!

TAULA 3: ‘TORRIJAS’ SENSE FREGIR

Finalment a la taula 3 es podia aprendre a fer unes ‘torrijes’ de Setmana Santa amb una característica especial: no cal fregir-les. Mireu l’elaboració… molt bones!!

Començant la preparació de les ‘Torrijas’
Empapant-les de llet condensada
Resultat final

Un cop tothom va haver fet els 3 plats, al voltant de les 20:00h de la tarda, el chef i els ajudants van repartir les diverses receptes a tots els participants per tal que les poguessin repetir a casa. A més, van poder-se emportar en tuppers els diversos plats que vàren fer. Us assegurem que estàven deliciosos. Si voleu conèixer com fer totes aquestes receptes ja sabeu, us esperem a la propera Masterclass!! Aprofitem per donar les gràcies al Vapor Llonch i a tots els que hi vàreu participar per fer que la sessió fos un èxit!!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »