El Casal Jove visita el Museu de la Ciència

El dijous 13 de juliol els i les participants del Casal Jove van fer una visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, conegut com mNACTEC.

Els joves van visitar la seu central del Museu que es troba a Terrassa, en una antiga fàbrica textil a la Rambla Egara, un edifici que és un dels principals exemples de l’arquitetura modernista de Catalunya: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, dissenyat per l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada. En relació això us expliquem que la denominació de vapor es deu al fet de que la fàbrica utilitzava el vapor d’aigua com a força per a moure les màquines.

L’edifici de l’mNACTEC

Descobrim com funcionava una fàbrica tèxtil de principis del segle XX

Com us avançàvem anteriorment, l’antiga fàbrica utilitzava el vapor d’aigua com a força per moure les màquines. Aquesta maquinària es troba encara instal·lada i és una de les principals atraccions del museu i els nois i noies van poder gaudir-la, tot aprenent com funcionava una fàbrica tèxtil de l’època i el procés de producció de la llana.

Descobrint el funcionament de la fàbrica tèxtil
Descobrint el funcionament de la fàbrica tèxtil
Descobrint el funcionament de la fàbrica tèxtil
Aprenent sobre el funcionament de la fàbrica textil

Ens fem fotos amb el fotocroma del mNACTEC

El fotocroma del mNACTEC és una instal·lació de croma que fon imatges dels visitants amb escenes del patrimoni industrial de Terrassa. El croma és una tècnica d’efectes especials per a composar dues imatges basant-se en les tonalitats cromàtiques: una gama cromàtica  generalment de color verd, en la capa superior transparent, que revela una altra imatge al darrere.

Un quiosc equipat amb un iPad permet als visitants seleccionar l’escenari desitjat (des de fotos antigues fins a les millores peces del museu), fer fotos, descarregar-les i compartir-les amb les amistats a les xarxes socials. A més, el fotocroma també es pot utilitzar amb l’smartphone mitjançant l’app del museu.

Foto dels nois i noies amb el fotocroma

Foto dels nois i noies amb el fotocroma

Aquest és el secret de les fotos, el fons verd!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »