Els beneficis de la dansa en persones amb discapacitat intel·lectual

La dansa, una de les arts més primitives, té el poder de despertar el cos i obrir-li la porta a l’emocionalitat i a l’espiritualitat. En qualsevol forma en què es presenti, la dansa produeix, en tots aquells que la realitzen, un plaer connectat amb la vida. Influenciada per la història i les costums, ha estat un dels mitjans de comunicació més importants en la vida relacional dels éssers humans. La dansa, expressió vital de tots els pobles, alberga la diversitat cultural de tot el planeta i ens dona la possibilitat de trobar-nos amb la unitat que som.

Una de les sessions del taller de dansa de Grandalla

Totes aquestes sensacions pràcticament es multipliquen quan parlem de persones amb discapacitat intel·lectual. De fet, en els més de 10 anys en els que portem posant en pràctica el taller de dansa de Grandalla, hem pogut veure com els nostres participants han trobat a la dansa un lloc d’acceptació, pertinença, integració, afecte, respecte, solidaritat i comunicació.

Aprenent a ballar sevillanes del taller de dansa de Grandalla

I és que la dansa representa per a ells un magnífic vehicle d’expressió que, a més:

  • Potencia la seva autonomia

  • Afavoreix la seva integració social i les seves habilitats relacionals

  • Millora les seves capacitats motrius, de coordinació i equilibri

  • Millora el seu estat d’ànim

  • Constitueix un vehicle d’expressió d’emocions i sentiments

Tots aquests beneficis són palpables sessió rere sessió al taller que realitzem a Grandalla cada dimarts de 18:00h a 20:00h a la Fàbrica de Creació de les Arts en Viu al centre Ca l’Estruch de Sabadell. És per això que us animem a practicar-la i a comptar amb la presència de dansa en la vostra vida. No us en penedireu!

Sessió del taller de dansa de Grandalla

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »