Fem cuina d’estiu a la V Masterclass de Grandalla

El dimecres 14 de juny va tenir lloc a la seu de la nostra entitat (c/Illa 10) la cinquena Masterclass de cuina realitzada en col·laboració amb el Vapor Llonch, la seu de promoció econòmica de Sabadell. Tots els assistents a la classe van poder aprendre a elaborar 3 plats de cuina d’estiu. Seguiu llegint per conèixer tot el que van fer.

Com es va desenvolupar la Masterclass?

La Masterclass va començar al voltant de les 18:05h i ho va fer a través de la presentació que va fer l’Elio Salcedo, el xef que va dirigir la classe gràcies al Vapor Llonch. Salcedo va començar explicant als participants com seria la dinàmica de la tarda.

Els assistents es preparen per començar la classe.
El xef Salcedo (dreta) explica la organització dels espais.
Els participants escolten amb atenció com serà la dinàmica de la classe.

A part del xef, la classe va comptar també amb el recolzament d’estudiants de cuina del PreLaboral del Vapor Llonch, que van assistir i ajudar a tots els participants en l’elaboració dels plats.

La sala del local es va dividir en dues taules i, a part, es va utilitzar l’espai de la cuina. A cada un dels espais s’elaborava un plat diferent:

  • Cuina: Gaspatxo de tomàquet i síndria

  • Taula 1: Wrapps de pollastre i vegetal

  • Taula 2: Smoothie

Partint d’aquesta base organitzativa els participants de la classe van dividir-se en 3 grups amb tal de fer rotació per les diverses taules i anar aprenent per torns l’elaboració dels diferents plats. A continuació podreu veure com va anar l’elaboració dels diversos plats.

La decoració de l’espai explicava diferents conceptes de la cuina d’estiu.

PLAT 1: Gaspatxo de tomàquet i síndria

Els participants que van anar passant per la cuina van aprendre a elaborar un gaspatxo fresquet elaborat a base de tomàquet i síndria. Mireu les imatges de com van elaborar-lo. Estava boníssim!!

A la cuina, durant l’elaboració del gaspatxo.
Pla detall del gaspatxo
En Javi, durant l’elaboració del gaspatxo

PLAT 2: Wrapps de pollastre i vegetal

A la taula 1 es van poder elaborar wrapps farcits de pollastre i vegetals. Mireu el resultat final de les elaboracions. El resultat estava increïble! És una opció súper resolutiva i còmoda per a fer a l’estiu.

Part dels ingredients utilitzats per a farcir els wrapps
El grup de la taula 1 confeccionant els wrapps
Confeccionant els wrapps
Preparant el tall de pollastre, essencial per a aquest wrapp

Així varen quedar els wrapps fets pels nostres participants

PLAT 3: Smothie

Finalment a la taula 2 els participants van poder aprendre a elaborar un smoothie o batut de fruita, una opció molt saludable que pot formar part de la nostra dieta, per exemple, reemplaçant l’esmorzar o el berenar o com a aperitiu i complement d’altres plats.

Els participants durant l’elaboració de l’smoothie, acompanyats d’un dels ajudants del PreLaboral del Vapor Llonch
Els fruits vermells, un dels ingredients bàsics d’aquest smoothie
Una de les participants realitzant l’smoothie
Moments de l’elaboració de l’Smoothie
Moments de l’elaboració de l’Smoothie

Aquesta edició de la Masterclass va ser força ràpida, ja que aproximadament a les 19:15h de la taula els participants havien après a fer l’elaboració de tots els plats. Un cop donada per finalitzada la sessió, el xef i els ajudants van repartir les diverses receptes a tots els participants per a què les poguessin tornar a repetir a casa. A més, van poder-se emportar en ampolles i tuppers les diverses elaboracions. Estava tot boníssim!!

Així s’emportava la Carmen, una de les participants, les elaboracions fetes. Dues ampolles amb gaspatxo i smoothie respectivament, i el seu wrapp embolicat en paper de plata.

Si voleu conèixer el pas a pas de totes aquestes receptes ja sabeu, us esperem a la propera Masterclass. Aprofitem per donar les gràcies al Vapor Llonch i a tots els que hi vàreu participar per fer que la sessió fos un èxit!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »