Ja ha començat el VacanCET 2014

Estàtua eqüestre de Napoleó a Ajaccio

Estàtua eqüestre de Napoleó a Ajaccio

El passat dia 2 de març Grandalla va realitzar el primer viatge de la campanya VacanCET 2014. Va ser un creuer pel Mediterrani, on els participants varen poder gaudir de les diverses activitats al vaixell i dels pobles on va atracar. El Creuer que va sortir del Port de Barcelona,  va visitar la ciutat de Marsella (França), Savona (Itàlia) Ajaccio ( Illa de Còrsega) i Palma de Mallorca. L’experiència per tots els participants va ser molt positiva. 

El programa de vacances VacanCET es va iniciar l’any 2007 per requeriment de les pròpies persones amb discapacitat que no podien gaudir de totes les vacances en època tradicional com Setmana Santa o estiu i no volien quedar-se a casa.

Per tant, l’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir vacances a aquest col•lectiu adequades a les seves necessitats fora de la temporada habitual. Al mateix temps, el fet de donar aquesta cobertura facilita la conciliació familiar i laboral de les famílies i cuidadors que s’ocupen d’ells.

Arribant a dalt de la Fortalesa de Priamar a Savona

Arribant a dalt de la Fortalesa de Priamar a Savona

Un aspecte molt rellevant d’aquest programa, a més de la normalització de la vida d’aquest col·lectiu viatjant a destins turístics d’interès, és que tenen l’oportunitat de fer noves relacions i generar nous cercles socials.

Aquest primer viatge de la campanya VacanCET 2014 ha comptat amb la participació de 16 persones amb discapacitat intel·lectual provinents de 9 empreses diferents i 2 monitors que els han acompanyat.

Enguany, el 23 de març es farà un altre viatge a Carcassone i al maig a Tarragona, on es preveuen la participació de 12 i 18 participants respectivament.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »