Patim discriminació a dos locals de Sabadell

Estem molt tristos d’explicar-vos que recentment dos establiments de Sabadell han exercit actuacions discriminatòries contra un grup de joves amb discapacitat intel·lectual que el darrer cap de setmana participàven al nostre programa Volem Sortir.

Els fets van passar el diumenge 21 de maig quan el grup en qüestió va intentar seure a una de les taules del local “La Sureña” per prendre alguna cosa. Davant de l’intent, el personal de l’establiment els va comunicar que no podien seure al·legant que eren un grup massa nombrós per ocupar tantes taules en una tarda de futbol. En el moment en què el personal de suport que acompanyava el grup de joves va dirigir-se a parlar amb els responsables de l’establiment per comentar aquesta situació, un altre grup també nombrós de persones (sense discapacitat intel·lectual) va ocupar les cadires sense problema per part de l’establiment.

Enfront la situació, el grup va decidir anar a buscar un altre local. Es van dirigir concretament al bar Metropolis, a pocs metres de l’anterior establiment. En aquest local si van poder seure però el personal els va situar en una de les taules més apartades de la zona habilitada del local al carrer. Un lloc des d’on la visió de la televisió era més dificultosa que en altres punts.

Més tard, després d’estar una estona asseguts a la taula indicada prenent alguna cosa i sense poder veure el partit amb comoditat, un dels nois del grup va aixecar-se amb tal d’anar a pagar. Immediatament, un dels cambrers va acostar ràpidament el compte de totes les consumicions per tal de que paguessin tots, transmetent una certa pressió per a què  el grup abandonés l’establiment.

Des de Grandalla lamentem profundament aquestes actuacions i considerem que es tracta d’uns fets de discriminació cap a un col·lectiu de persones que, recordem, té el mateix dret que qualsevol altra a gaudir d’una terrassa prenent un refresc i mirant un partit de futbol. Seguirem la lluita perquè aquests fets no tornin a passar!

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »