Saragossa 2013

Diumenge 24 de març

Via Crucis de la Esclavitud de Jesús de Nazareno
                                       

Avui els viatgers de l’Activa’t per Setmana Santa ens hem trobat a les 8.00h del matí a l’Estació de Sants per agafar l’Ave i arribar a Saragossa. Un cop hem arribat hem anat a esmorzar i després a buscar l’autobús per anar cap a l’hotel.

A l’arribar a l’hotel ens hem instal·lat i hem dinat. Cap a les cinc de la tarda hem anat a passejar pels voltants i finalment hem anat a veure el “Via Crucis” de l’Esclavitud de Jesús de Nazareno. Malgrat l’estona d’espera, ens ha agradat molt. Després hem anat a sopar i, els que han volgut hem anat a fer un beure.

Plaça de "San Felipe"

Dilluns 25 de març

Al matí hem anat a visitar la Basílica del Pilar, on hem pogut veure les diferents capelles i la Verge del Pilar. Després hem anant cap a dinar a l’hotel. A la tarda hem anat a passejar pel passeig del riu Ebre però com que plovia hem decidit anar al casc històric a fer un refresc. Quan la pluja ha parat hem visitat la plaça de “San Felipe”, el Mercat i la muralla romana.

Després de sopar hem anat a veure una processó, però hem arribat tard. La segona processó no l’hem vist passar perquè l’han suspès per la pluja. Així que hem anat a prendre un refresc per la zona del “Tubo”.

Dimarts 26 de març

La Aljafería

Avui al matí hem anat a visitar el “Museo del Teatro de Caesaraugusta” i hem pogut descobrir la seva història i com es va modificar la ciutat de Saragossa amb el pas del temps. Hem pogut veure com funcionava el teatre, com es va construir, com s’organitzava el públic i altres informacions curioses.

A la tarda hem agafat l’autobús per anar a visitar la “Aljafería”, actualment la seu de les Corts d’Aragó i on van viure els Reis Catòlics. Allà ens han ensenyat la cambra parlamentaria, la sala de reunions, el pati dels tarongers i ens han explicat la història de l’edifici. A la nit hem intentat veure processons, però com que sortien cap a les nou del vespre i plovia una mica, les han suspès totes i hem anat a fer un beure.

El Sr. Barragan al "Da Luxe" amb alguns dels viatgers

Dimecres 27 de març

Al matí, després d’esmorzar hem anat a la oficina de turisme a contractar una visita guiada pel centre. Hem tingut una estona lliure i hem quedat a 2/4 de dotze a la oficina de turisme de la “Zuda”, on ens hem trobat a l’Arturo, un estudiant de turisme que feia les pràctiques, i ens ha fet una visita guiada per tot el centre de Saragossa, explicant-nos moltes coses interessants com la muralla romana, el mercat, palaus, esglésies, la “Seo”, la Basílica del Pilar…

A la tarda després de dinar hem volgut inaugurar el tramvia, que va entrar en servei ahir dimarts 26, i hem anat al parc de “Goya”. Al tornar hem anat a fer un refresc a un dels cafès més antics de Saragossa, que està al carrer Alfons I.

A la nit després de sopar, hem anat al “Da Luxe”, on hi havia l’actuació del Sr. Barragan, ens ha agradat molt i hem rigut molt. El Sr. Barragan ha fet sortir en Pau a l’escenari perquè fes una mica el ridícul. Tot i que no teniem previst anar a veure cap processó avui les han tornat a suspendre totes. Esperem que divendres que n’hi ha una de molt maca no la suspenguin.

Pont de Pedra

Dijous 28 de març

Avui al matí ens hem llevat amb molta són, però com que feia molt bon dia hem anat a passejar pel passeig del riu Ebre, hem anat des del pont de pedra fins al pont de “Almozara”. Hem anat per un parc molt maco i hem vist que el riu havia pujat molt de nivell.

A la tarda hem fet una bona estona de descans i després hem pujat a la la torre de “Zuda” on hem vist la ciutat de forma panoràmica  Després com que teniem una estona hem fet unes compres per portar records a casa. A la nit hem anat a fer un refresc i hem anat a dormir d’hora que estàvem molt cansats. Avui hem vist un parell de processons mentres passejàvem.

Palacio de los Condes de Sástago

Divendres 29 de març

Ens hem llevat una mica més descansats que ahir, al matí hem visitat la “Lonja”, la “Seo” o catedral de “San Salvador”, després hem anat al “Palacio de los Condes de Sástago”, on hem vist l’exposició de “Cristobal Toral” que li agradava molt dibuixar maletes. Durant el matí em vist un parell de processons.

A la tarda hem anat a veure la processó de divendres Sant, una que s’ajunten totes les corfaries  però com que plovisquejava han decidit suspendre-la, així que hem mirat els passos que havien de desfilar a l’església de “Santa Isabel” i després hem acabat de fer les compres dels records i hem anat a preparar-nos per l’última nit, perquè avui sortirem tots de festa.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »