Desconnecta

Aquest contingut també està disponible en: Español

El Desconnecta és un programa destinat a oferir moments de descans als cuidadors de persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament (DID). I és que a Grandalla som conscients que haver de cuidar cada dia a una persona amb DID suposa desgast que, a vegades, pot ocasionar sentiment de sobrecàrrega.

En què consisteix aquest descans? Per tal de fer possible el descans dels cuidadors/es organitzem escapades de cap de setmana plenes d’activitats completes adreçades a les persones amb discapacitat intel·lectual. S’hi oferten, com a mínim, tres respirs a l’any, tot i que actualment n’oferim aproximadament un al mes. Per norma general, els respirs són de dissabte al matí a diumenge a la tarda.

El Desconnecta, però, no només té en compte els cuidadors sinó també a les pròpies persones amb DID ja que aquestes marxen tot el cap de setmana de casa i gaudeixen d’un conjunt d’activitats de lleure completes amb la que poden passar un cap de setmana divertit i diferent. En relació a això, i com a objectius secundaris, es pretén que els participants no tinguin el sentiment de que els cuidadors se’n desfan per gaudir del seu lleure, sinó que es vol aconseguir que ells tinguin ganes d’anar al respir per la qualitat del servei i que gaudeixin de les activitats programades. Amb ells es treballen els mateixos objectius que es treballen al projecte Volem Sortir! per tal de facilitar-los la integració a la societat.

Desconnecta al Masnou (2016)

De cara a accedir a aquest programa existeix la possibilitat de rebre ajudes individuals a través del Programa de Suport Familiar.

Per accedir al programa Desconnecta per a l’any 2017 feu click aquí.

El programa Desconnecta compta amb el suport de Xanascat i de l’Agència Catalana de Joventut amb els que Grandalla ha establert un conveni de col·laboració en estades que permet a Grandalla  reduir el sobrecost que han de patir les persones amb DID degut a les necessitats de suport a l’hora de realitzar activitats de la vida diària, activitats laborals, de formació i també per organitzar-se el temps de lleure.

Translate »