Carcassonne 2014

Castell de Carcassonne

Castell de Carcassonne

Diumenge 23 de març de 2014

A 2/4 de nou del matí, tots els que han volgut agafar l’autocar a Sabadell ens hem trobat a davant de Correus i ens hem acomiadat de Sabadell. El Gerard, el xofer, ens ha portat fins a l’Estació d’Autobusos de Fabra i Puig a Barcelona per recollir la resta de viatgers. Allà ens hem trobat tots els viatgers que faltaven. Quan ja hi érem tots i hem comprovat que no ens deixàvem res, hem començat a fer via cap a Carcassonne. Durant el viatge hem fet una parada a la Jonquera per poder fer un descans, estirar les cames i seguir el viatge.

Al arribar a Carcassonne hem anat a dinar, i al acabar ens ha vingut a buscar la Nati, una guia turística, que ens ha ensenyat la part medieval de la ciutat, que és la més bonica. Durant la visita hem pogut veure diferents punts de la muralla, amb les seves portes, l’església i el Castell amb les seves torres. Durant la visita ens ha acompanyat de forma intermitent la pluja, cosa que no ens ha agradat gaire. Al acabar la visita cap a l’hotel, a instal·lar-nos i a canviar-nos de roba que anàvem una mica molls. Al acabar a sopar amb tranquil·litat i després a descansar, que estàvem cansats del viatge.

Canal du Midi

Canal du Midi

Dilluns 24 de març de 2014

Per començar amb forces el dia… un bon esmorzar!! Podíem triar entre pa amb embotits, llet i cereals, suc, pastes etc., Al acabar d’esmorzar hem anat cap a Carcassonne escoltant Els Pecos, la música la posat en Gerard. Quan hem arribat, canvi de transport!!, de l’autocar al vaixell, que ens ha portat pel Canal du Midi, allà hi havia la nostra guia, la Chantal, qui ens ha explicat la ruta que hem fet i que el canal es va poder construir gràcies al impost que es recaptava per la sal.  Van poder aconseguir els diners suficients per construir-lo tot, encara que Pierre-Paul Riquet, el constructor,  va morir arruïnat i sense veure’l acabat. El canal, té uns dos metres de profunditat i fa variar el nivell de l’alçada de l’aigua amb les encluses així podent passar per sota els ponts, i superar desnivells dels canal. Havent acabat la ruta pel canal hem anat a fer el vermut per un dels carrers cèntrics de la ciutat. I com que el dia es acompanyava hem passejat una mica, gaudint de les vistes.

Quan era l’hora, a dinar cap a l’hotel. Al acabar de dinar cap a Castelnaudary, un poble proper que té un gran llac i molts monuments d’homenatge a les víctimes de les dues Guerres Mundials. Al cap d’una estona la pluja ens ha volgut acompanyar, i quan hem acabat la visita ens hem dirigit ràpidament cap a l’hotel. hem pogut descansar una mica i cap a sopar.

Després de sopar, ens hem trobat tots per xerrar una mica i cap a descansar!!!

Dimarts 25 de març de 2014

Fabrica Airbus

Fabrica Airbus

Avui al matí hem anat a visitar la fàbrica d’Airbus, com que hem arribat molt puntuals ens han deixat entrar a les instal·lacions a xafardejar fins l’hora de la visita. Quan ha estat l’hora ha vingut la Emili, la guia, i ens ha guiat fins a una sala plena de pantalles i imatges sobre el primer avió de dues plantes, el més gran del món que va enlairar-se. Al acabar el vídeo fet des de la cabina del pilot, hem passat a veure la part industrial del procés de construcció d’un avió tan gran com aquest, coneixent on es produïa cada part segons el país i com es fabricava. Per acabar amb la visita, ens hem posat en una reproducció d’un Airbus de dues plantes i és espectacular.

Tot seguit, amb el pícnic dins la motxilla, ens hem dirigit a Toulouse, prop de la fabrica de l’Airbus. Avui ens ha tornat a visitar la pluja durant el migdia i hem decidit anar al McDonalds, per dinar i aprofitar per refugiar-nos de la pluja. Tot contents i amb l’estómac ple, preteníem passejar per la ciutat però com el temps seguia sense acompanyar-nos i estàvem cansats hem acabat tornant a l’hotel a fer una breu migdiada. A mitja tarda, com que la pluja havia parat hem aprofitat per anar a fer una volta per Carcassonne fins que s’ha fet de nit i ha estat l’hora de tornar a l’hotel per sopar.

Cité de l'Espace

Cité de l’Espace

Dimecres 26 de març de 2014

Des de ben d’hora ens hem carregat d’energia per anar directes a la visita guiada per Toulouse dirigida per la Emma. Per començar la visita ens ha portat cap al Capitol, el cor de l’administració municipal de Toulouse, per veure les diferents sales obertes a públic, a una s’hi celebren casaments cada setmana; cada zona que hem pogut visitar estava carregada d’ornaments i pintures, doncs fet i fet es va començar a construir cap al 1190, tot i que la façana neoclàssica i la resta de remodelacions datin a partir de 1750. Al acabar la visita del Capitol ens hem dirigit a la plaça, avui plena de parades de roba i objectes senzills i quotidians. Al final de la plaça hi havia unes pintures sobre el tango i després al diu Garona, que neix al Pla de Beret a la Vall d’Aran. Tot passejant hem arribat a l’Església dels Jacobins per visitar-la i després cap al Capitol per tornar a trobar-nos amb l’autocar, que ens duria a la Cité de l’Espace.

Quan hem arribat ens hem trobat amb la Marisol, que ens ha ensenyat totes les instal·lacions mentre ens explicava alguns conceptes sobre l’espai, el sistema solar, les condicions dels astronautes… Amb la visita acabada hem pogut visitar per lliure tot l’edifici i les exposicions sobre l’espai fins que hem quedat per dinar.

Amb la panxa ja plena, hem recollit les audio-guies per la projecció del vídeo del planetari que ha estat seguit d’uns exemples sobre constel·lacions. Així doncs, la tarda ja estava feta i ens hem tornat a trobar amb el Gerard per tornar cap a l’hotel i preparar-nos pel sopar. Com el dia ha estat molt intens i hem matinat molt, després del sopar ja tots a descansar que ja no teniem més forces.

Dijous 27 de març de 2014

Visita pel centre de Carcassonne

Visita pel centre de Carcassonne

Avui teniem el dia per visitar tot Carcassonne al nostre aire, així que ens hem llevat tranquils i sense massa pressa, el Gerard ens ha portat fins al centre de Carcassonne  per fer una última visita i passejar-hi. El temps ens ha acompanyat des de primera hora del matí, així que hem pogut conèixer el centre de la ciutat, la part nova, que encara no ho havíem pogut visitar. Investigant i deixant-nos perdre pels diferents carrers hem trobat també un bar d’aspecte curiós en el que hem gaudit d’un refresc per descansar una mica i seguir amb la visita. Com que el sol seguia mantenint-nos el bon humor la passejada ha durat fins que gairebé l’hora de dinar, Així que hem tornat a l’hotel i ens carregat energia per la tarda.

Amb les piles carregades la següent parada seria la part vella de Carcassonne. Aquesta part, com ja la coneixíem del primer dia i ahir, ens ha estat fàcil localitzar les diferents botigues, edificis culturals i fins i tot millors preus, per poder portar records a casa. Hem estat tota la tarda passejant i gaudint del casc històric fins que el sol ha marxat i ha donat pas a la lluna. Durant la visita d’avui hem pogut veure i gaudir amb tranquil·litat del que ens havien explicat a la visita guiada sota la pluja.

Quan el sol ha marxat ens hem donat un breu descans, i després cap a sopar i, vençuts per l’esgotament ens hem separat per anar cadascú a la seva habitació i descansar acabant ja el dia.

La Cova de Geant de Cabrespine

La Cova de Geant de Cabrespine

Divendres 28 de març de 2014

Amb les maletes ja preparades, habitacions enllestides i havent esmorzat hem començat la tornada cap a casa. De camí, hem fer una parada per visitar la Cova de Geant de Cabrespine on hem vist jocs de llums dins la gran cova i totes les estalactites, estalagmites i les sales que hi havia. La cova de Geant de Cabrespine és una de les més grans de tot Europa.
Tots contents i acompanyats d’un dia de sol una vegada més, hem tornat a agafar l’autocar que ara ens duria fins a Perpinyà per menjar dinar el pícnic. Hem passejat una estona pel centre i hem gaudit de la ciutat. Per dinar hem anat al costat d’una església. Abans de tornar a agafar l’autocar per tornar ja directes cap a casa, hem fet una parada per fer un refresc i preparar-nos per reprendre el viatge ja fins a Barcelona.

Amb una breu parada més, el viatge ja estaria fet a principis de tarda, que ja hem entrat per Barcelona i hem començat a fer el comiat. Quan ja ens havien vingut a buscar tots hem seguit cap a Sabadell on hi havia la última parada de l’autocar i ens hem acomiadat tots!!

Maletes ja carregades i cap a casa !

1 comment on “Carcassonne 2014”

  1. vicenç branchat bruguera Respon

    molt agraits per les vostres explicacións esperem que el temps acompanyi i no us plogui gaire que us o paseu molt be.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »