Espai socis

Aquest contingut també està disponible en: Español

Benvinguts/des!

Aquest és un espai que s’ha creat per agraïr als socis i sòcies de la nostra entitat la seva participació i oferir-los un seguit de recursos per a facilitar-los l’activitat diària en temes relacionats amb la discapacitat. Pitgeu a cada tema proposat per tal d’accedir a la informació:

  • Diccionari en lectura Fàcil: Aquest diccionari defineix termes i expressions lingüístiques, així com noms propis, esdeveniments històrics… seguint pautes de lectura fàcil i posant en pràctica un procés de validació del text adaptat per persones amb discapacitat intel·lectual que garanteixi la rigurositat i la qualitat final del treball realizat. Aquest projecte està impulsat per Plena Inclusión Madrid i compta amb la participació de les entitats integrants del serveu Adapta Plena Inclusió Madrid.

  • Guia sobre l’accés a la justícia en lectura fàcil: Plena inclusión Madrid ha elaborat una guia d’accés a la justícia que té com a objectiu explicar en un llenguatge de fàcil comprensió per a què serveix la justícia i les formes existents de resoldre conflictes. Presenta també la organització dels jutjats i tribunals, indicant de quins temes s’ocupa cadascun i quins són els drets dels ciutadans en la seva relació amb la justícia. Feu click aquí per accedir-hi.

  • TSI Cuida’m: Aquesta targeta sanitària identifica aquelles persones que per les seves característiques clíniques específiques necessiten un conjunt d’actuacions diferenciades en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris. Identificar des del mateix moment d’accés als serveis de salut les persones amb la TSI Cuida’m permet que siguin immediatament reconegudes per l’equip assistencial i se’ls pugui prestar una atenció diferenciada i més adaptada a les seves necessitats. Consulteu AQUÍ quins objectius té la targeta i com la podeu tramitar.

  • Guia Escolta’m: Seguint la línea de l’anterior recurs que us presentàvem arriba el torn de la Guia Escolta’m. I és que les persones amb discapacitat intel·lectual tendeixen, per diferents motius, a patir més malalties que la resta de persones (tant de tipus físic com mental) però, tot i així, consulten els serveis de salut amb menys ferqüència  del que seria desitjable. A més, moltes vegades no hi reben una atenció prou correcta. Per tot plegat de la mà de Dincat ens arriba la guia Escolta’m que té la finalitat de que les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies reconeguin i aprenguin a defensar el seu dret a rebre una assistència sanitària adequada. En aquesta guia també hi trobareu orientacions per fer més fàcil i còmode el fet d’accedir als serveis de salut i algunes recomanacions per estar més sans. Descarregueu-vos la guia pitjant AQUÍ.

Translate »