Volem Sortir… a l’Espai Bombers!

Aquest contingut també està disponible en: Español

El dissabte 8 d’abril els participants del programa Volem Sortir vàren realitzar una sortida ben interessant: una visita guiada a l’Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona. En aquesta ocasió vàren fer un recorregut per l’antiga caserna del Poble Sec, reconvertida en centre formatiu i divulgatiu dedicat a la prevenció i a la seguretat, així com en un espai museístic que posa en valor el patrimoni i la trajectòria històrica del Cos de Bombers de Barcelona.

La jornada va començar a les 14:30h, hora en què els participants van trobar-se a l’Estació d’Autobusos de Sabadell amb tal d’agafar el tren cap a Barcelona a l’estació de Renfe, que s’ubica allà mateix.

Els participants es van trobant a l’Estació d’Autobusos

Un cop arribats a l’Espai Bombers, els participants van conèixer a la guia que els acompanyaria en el seu recorregut, que els va explicar en què consistia l’espai i com s’organitzaria la visita.

Els participants escoltant amb atenció a la guia.

La guia de la visita els va donar a conèixer l’equipament, que, com uns avançàvem, combina un espai museístic i un centre de formació, divulgació i exposicions dedicat a la prevenció del risc, a l’autoprotecció i al reconeixement a la funció social del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona. Aquest és un concepte molt novedós. De fet, l’Espai Bombers és el primer centre d’aquestes característiques a Espanya. Els nois i noies van anar seguint-la per tot l’espai i omplint-se de coneixements i anècdotes sobre els bombers de Barcelona.

Gaudint amb les explicacions de la guia

PECES HISTÒRIQUES

L’edifici que els participants van visitar, que fou l’antiga estació de bombers del Poble Sec i que és una de les més antigues d’Espanya, s’ha rehabilitat de manera integral i s’han posat en valor els seus elements més característics. En el seu interior, que és el que van veure els nois i noies, s’ha portat a terme una nova distribució amb 4 plantes amb gairebé 1.500 metres quadrats construïts. Dintre d’aquest espai, un dels punts més emblemàtics és el Museu de Bombers, molt visual i ditribuït en 5 illes. Aquest museu posa en valor el patrimoni històric del cos i la seva vinculació amb la ciutat durant més de 180 anys. Així, s’hi pot trobar una colecció d’una treintena de peces històriques del cos, des d’equips de protecció, ampolles d’aire, mangues i fins i tot vechicles.

Coneixent un dels primers vehicles del segle XX.
A primer pla, un dels participants. A segon, un dels primers vehicles del segle XX.
Descobrint peces històriques del cos de bombers
Descobrint peces històriques del cos de bombers

A continuació us deixem amb algunes fotografies d’algunes de les peces històriques que vam poder veure en aquesta sortida tan fantàstic. Us esperem a la propera!!

Equipació històrica
Manguera
Un dels primers vehicles del cos
Uns dels primers cascs utilitzats
Placa informativa

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »